Jag heter Mikael Jensen och detta är min blogg där jag specifikt tar upp mina tankar kring att driva företag. Jag är delägare av två företag så det utgör en stor del av min vardag.

Jag har disputerat inom ämnet Kognitionsvetenskap. Det kanske inte verkar vara det typiska ämnet för att lyckas med företagande. Det finns dock mängder av delar inom kognitionsforskning som innehåller relevanta faktorer som bedömning och beslut, mål och planer, problemlösning, branding, marknadsföring/marknadskommunikation mm. Efter att jag doktorerade forskade jag även flera år kring organisationslärande, organisationskommunikation, ledarskapskommunikation och markandskommunikation. Helt klart användbart.

Någonstans på vägen har jag faktiskt också pluggat företagsekonomi. Framför allt organisation och ledarskap samt marknadsföring.

En kärna i min företagsfilosofi är att eftersträva hållbarhet. Hållbara tjänster och produkter, hållbara arbetsförhållanden, hållbar ekonomi, hållbara lösningar, hållbart resursutnyttjande, och hållbara transporter. Om det är något jag tror på som en direkt följd av hållbarhet och kvalitet är att kunder/klienter och anställda väljer att stanna/komma tillbaka. Det är på både kort och lång sikt effektivt och lönsamt.

Sedan jag startade mitt andra företag har jag blivit så illa tvungen att sätta mig in i hur sökmotoroptimering fungerar. Jag har skrivit blogginlägg om detta områden som du kan läsa mer om här och här.

Om du är intresserad av hur jag tänker eller vill dela med dig av hur du tänker är du välkommen att följa min blogg.

 

Jag kan rekommendera följande sajter:

www.halsobloggen.com

www.ledarskapskurs.online

www.ledarskapskurser.site