När du precis startat ett företag så är oftast inte ekonomin på topp. När resan börjar så kan det därför vara bra på att hålla koll på vilka tjänster du kan ta del av gratis. Det finns idag flera olika hjälpmedel för dig som företagare som är kostnadsfria. 

Det kan vara svårt att veta exakt - vad är gratis egentligen? Och är det alltid så bra som det framställs? Här kan vi ge några tips på vad du bör tänka på. 

Hjälp med gratis bokföring & fakturor

De allra flesta verktyg och tjänster som riktar sig till företag och som är gratis handlar om bokföring. Det är många nybörjare som kan ha problem med att föra en enkel och korrekt bokföring. Inte minst när pengar inte finns för att använda sig av revisor, flashiga program eller en anställd ekonom. 

Det finns en lång rad olika tjänster på nätet som hjälper ditt företag med fakturor och bokföring. Det kan vara en mycket bra idé att kolla in hur deras erbjudanden ser ut. Är det en tjänst som alltid är gratis? Handlar det endast om en period på fåtal månader som är gratis – men kräver sedan betalning. All denna typ av info finns inne hos den hemsidan med bokföring på nätet. Där finns oftast en god plan på hur tjänsten fungerar och vad som är kostnadsfritt. 

Tips på sidor

Några av de mer populära och välfungerande tjänsterna för bokföring samlar vi här nedanför. Du kan själv besöka deras sidor för att jämföra. 

  • Dooer
  • Enkelbok
  • Kapitas
  • Revisorportalen

Du kan själv välja att använda Google för att hitta fler alternativ. Det finns även forum för företagare där dessa gratis tjänster diskuteras. Där finns det goda råd från de företagare som har erfarenhet av programmen som du kan välja mellan.

1 Dec 2023