Överväger du att söka ett företagslån för att stärka ditt företag? Då är det viktigt att du gör lite research innan du ansöker. I den här artikeln ger vi dig 4 enkla tips som kan hjälpa dig innan du tar steget att ansöka.

Undersök olika typer av företagslån

Det första du behöver göra är att ta reda på vilken typ av företagslån som passar till ditt företag. När du väljer företagslån är det bäst att utgå från företagets behov. Om företaget behöver en extra buffert att använda vid plötsliga utgifter kan en checkkredit eller företagskredit vara en bra lösning. Om det istället behövs en större klumpsumma passar ett traditionellt företagslån bättre. 

Genom att undersöka och jämföra olika typer av företagslån kan du hitta ett som passar just ditt företag.

Jämför långivare

När du har undersökt olika typer av företagslån är det dags att jämföra långivare. Paketerbjudanden kan vara en bra idé att titta på. Många banker och andra långivare erbjuder nu allt från företagskonton till finansiering och rådgivning i ett och samma paket till en bra månadsavgift. 

Kontrollera kraven

Innan du ansöker om ett företagslån, se till att du uppfyller de grundläggande kraven som långivaren har. Dessa brukar vara:  

  • Ett bolag med minst ett bokslut 
  • En stabil omsättning 
  • Likviditet för att kunna betala av finansieringen 

Förutom dessa generella krav finns det ofta ytterligare krav beroende på vilken typ av företagslån du söker och vilken bank eller annan långivare det är. Det kan också krävas att du går i personlig borgen för lånet.

Ta eventuellt hjälp av en låneförmedlare eller en rådgivare

Innan du ansöker kan det vara en bra idé att vända sig till en låneförmedlare som gör jämförelsen åt dig. På så sätt får du flera erbjudanden från olika banker och långivare. På företagslån.se kan du få rekommendationer på såväl låneförmedlare som långivare av företagslån. 

Du kan också vända dig till en rådgivare – ofta har banker och långivare olika affärsrådgivare som du kan kontakta för att få personlig hjälp.  

23 Jun 2022