Jag kan minnas tillbaka när jag startade upp mina företag. Första gången fanns det en viss oro plus att det var väldigt mycket pappersarbete till Bolagsverket och Banken. Andra gången kändes det lättare.

Det är oavsett företagsform och vilket företag i ordningen man startar förknippat med en viss känsla att starta nytt. Den känslan är orsaken till att jag också gärnar skriver om när andra startar nytt. Jag har några fina exempel.

Airbelt

För ungefär två år sedan kom Edwin Fichtel, då femton år gammal, på att det vore enklare om man hade ett bälte utan metalldelar när man flyger och ska gå igenom säkerhetskontrollen. Idén han kom på var att man kan använda kolfiber istället för metall. Det är lika hållbart och minst lika snyggt.

Även om jag inte flyger mycket och heller inte vill uppmuntra till flyg tycker jag att det är en smart lösning. Därtill har Fichtel valt att genomgående använda ekologiskt läder till sina bälten. Företaget och bältet heter airbelt vilket verkar helt självklart. Det är dessutom ett slagkraftigt varumärkesnamn. Jag uppmanar dig att kolla in detta nystartade företag.

Jämförelsesajter

Precis lika upplyftande som det är med känslan att starta nytt är det nedslående när någon tappar sugen och vill lägga ned. Det har startats många jämförelsesajter de senaste åren och några sådana projekt har gått i stå. Istället för att lägga ned säljs sajterna vidare till andra entusiaster. Då får man uppstartskänslan igen. Jag har två sådana exempel.

Jämförelsesajten Hemfakta har fått nya ägare och sajten har därför fått en nystart. Det är numera Puffer AB som driver sajten från och med år 2020. Den är full med jämförelser och recensioner för sådant vi använder i hemmet. Det kan vara allt från hushållsmaskiner och sängar till bestick och hudvårdsprodukter.

Det finns jämförelsesajter om allt möjligt. Nyligen hittade jag en sajt om klätterutrustning och friluftsliv. Sajten heter Klätterskon och är för människor som tycker om att vara utomhus. Den är för de som njuter av att hitta rätt utrustning så att de sedan kan ge sig ut och uppleva en stunds flow i tillvaron.

Jag önskar båda dessa sajter en bra nystart.

29 Aug 2020